Blog Archive

Pokreće Blogger.

subota, 27. lipnja 2015.

Ruski melem prenošen generacijama: Protiv bolnih zglobova, angine, cisti na jajnicima, mastitisa, hemoroida…

Posted by Donosimo  |  No comments

Ruski melem

Melem koji predstavljamo potiče iz ruske medicine i prenošen je sa generacija na generacije. Izuzetno se lako priprema a djelotvoran je kod mnogih zdravstvenih stanja i bolesti.
Ruski melem

 
Za njegovu pripremu potrebno je 400 ml maslinovog ulja, 1 jaje i 60 g pčelinjeg voska.

Priprema: Jaje tvrdo skuhati, oguliti i izgnječiti hga u pire. Na drugoj strani, uspite maslinovo ulje u lonac, dodajte pčelinji vosak i grijte na niskoj temperature. Kada se vosak otopi dodajte pire od jajeta i promiješajte dok se ne pojave mjehurići.

Smjesu sklonite sa vatre i procijedite u staklenku. Nakon što ste preparat stavili u staklenku miješajte ga kako vosak ne bi potonuo na dno.

Za šta možete koristiti ovaj melem

 
Ukoliko se melem koristi za premaze najbolje ga je ugrijati na temperaturu oko 40 stepeni C. Inače, melem smiruje upale, efikasan je kod cista na jajnicima i mastitisa. U slučaju cisti koristite tampon na koji ćete nanijeti melem, a kod mastitisa koristite ga na tkanini koju ćete staviti na područje i pokriti plastičnom vrećicom. Koristite ga kao premaz na grlu kod angine i apscesa grla, kao i za čireve. Ovaj melem se može koristiti i za hemoroidni tretman,

Pozitivno djeluje i na druge rane, bolove u zglobovima jačanje srtukture noktiju kao i zubobolju.

agroeko.net

10:21 Share:
About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

0 komentari:

Get updates in your email box
Complete the form below, and we'll send you the best coupons.

Deliver via FeedBurner
Proudly Powered by Blogger.
back to top