Blog Archive

Pokreće Blogger.

ponedjeljak, 29. lipnja 2015.

Pet anti-age tajni iz cijelog svijeta krije se u čajevima i sokovima

Posted by Donosimo  |  No comments



Indijke se protiv bora bore šoljicom čaja od đumbira, Meksikanke kožu čiste pilingom od šećera, a Francuskinje svoj izgled duguju ekstraktu sjemenki grožđa.

Kineskinje su poznate po besprijekornom tenu, a njihova je tajna - čaj, odnosno kombinacija dvaju čajeva. Zeleni i bijeli čaj bogati su antioksidansom epigalokatehin galatom ili EGCG-om koji ubrzava obnovu stranica i ublažava nastanak bora.

Dovoljno je pomiješati tri kašičice zelenog čaja u prahu s tri kašičice kuhanog bijelog čaja sve dok ne nastane pasta. U pastu po želji možete dodati nekoliko kapi limuna i nanijeti na lice. Ostavite da djeluje 15 do 20 minuta pa potom isperite, piše The Huffington Post.

Šoljica čaja od đumbira za lijepo lice Indijki
Indijke svoj beauty ritual započinju ispijanjem šoljice čaja od đumbira. Đumbir pomiješan s malo meda pravi je anti-age pripravak, koji smanjuje upalu i djeluje antibakterijski. Također, aktivni sastojak, gingerol, iz đumbira sprječava uništavanje kolagena, zaduženog za elastičnost kože i zategnutiji izgled.

Meksikanke ruke njeguju pilingom od šećera i limuna
Ruke prve odaju naše prave godine, a to dobro znaju Meksikanke koje ih njeguju na poseban način. Koža ruku zbog stalnog izlaganja vjetru, različitim temperaturama i vodi gubi na elastičnosti i debljini. Meksikanke taj problem rješavaju pilingom od šećera i limuna. Šećer uklanja mrtve stanice kože, izbjeljuje mrlje i ujednačava ten. Osim toga, ovaj pripravak alfahidroksilnom kiselinom djeluje kao antioksidans i pomaže u zadržavanju vode.

Za meksički piling pomiješajte dvije šoljice šećera, jednu šoljicu maslinovog ulja i pet kašika limunovog soka. Ostavite ga 5-10 min da djeluje na koži i isperite mlakom vodom. Piling možete staviti u staklenku i koristiti po želji.

Anti-age sok pije se u Polineziji
Noni sok pravi je hit među manekenkama zato što čisti kožu iznutra i ima anti-aging svojstva. Žene iz Polinezije već stotinama godina koriste ovo voće za njegu lica. Ono vlaži kožu, ublažava sitne bore oko očiju i obiluje vitaminom C zbog čega se preporučuje problematičnoj koži sklonoj aknama. Može se piti kao sok ili čaj, prenosi 24sata.hr.

Francuskinje mladolik izgled duguju ekstraktu sjemenki grožđa
Ekstrakt sjemenki grožđa podižu razinu antioksidansa u krvi, čuvaju elastičnost kože i potiču proizvodnju kolagena. Tajna je to koju već godinama koriste Francuskinje. Preporučuje se svaki dan uzeti 100 mililitara ekstrakta, ali ljudi alergični na grožđe trebaju ga izbjegavati. Također, prije uzimanja preporučuje se savjetovati s liječnikom.

Samo 50 miligrama ekstrakta zamijenit će pola kilograma svježeg grožđa.



(Vijesti.ba)

14:20 Share:
About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

0 komentari:

Get updates in your email box
Complete the form below, and we'll send you the best coupons.

Deliver via FeedBurner
Proudly Powered by Blogger.
back to top