Blog Archive

Pokreće Blogger.

utorak, 30. lipnja 2015.

Jeste li čuli za "Vukodlak dijetu"?

Posted by Donosimo  |  No comments



Do skoro nepoznata Lunarna dijeta polako stiče popularnost otkako su Madonna i Demi Moore odlučile da je se pridržavaju. Ova dijeta je poznata i kao "Vukodlak dijeta" i bazira se na ideji da Mjesec utiče na vodu u našem organizmu na isti način kao što utiče na plimu i oseku u okeanima, pa tako može da pomogne prilikom mršavljenja.

Neki siteovi tvrde da pomoću ove dijete možete da izgubite i do tri kilograma za 24 sata. Iako postoji bezbroj varijacija Lunarne dijete, sve se baziraju na pročišćavanju organizma pomoću tečnosti nekoliko dana mjesečno ili u vrijeme punog ili mladog Mjeseca.
 
Fanovi ove dijete tvrde da Mjesec ima isti gravitacioni uticaj na vodu u tijelu kao i na vodu u okeanima. Oni kažu da je ovaj uticaj veći tokom punog i mladog Mjeseca, zbog čega se iz tijela u to vrijeme izbacuju toksini, što omogućava lakše gubljenje kilograma. Savjetuje se da se tim danima piju samo voda i sokovi.
 
- Kritično je da započnete dijetu istog dana kada mjesečeva faza počne. Ako nova faza počinje usred dana, možete da jedete štagod želite sve do tog minuta – a onda počinje režim koji traje 24 sata – piše na siteu Moon Connection.
 
Ovaj site objašnjava da će Mjesec uticati na vodu u vašem tijelu i pomoći u detoksikaciji i mršavljenu.
 
- Što više tečnosti tada pijete, Mjesec će jače uticati na vas i izbaciti suvišnu vodu iz organizma. Tako će biti izbačeni i toksini koji se nagomilavaju u tijelu zbog nezdrave hrane, lošeg varenja i stresa, a detoksikacija će ojačati vaš imuni sistem. Pored toga, za ta 24 sata može da se izgubi i do tri kilograma zbog količine vode koju ćete izbaciti – tvrde na ovom siteu.
 
Većina siteova ističe da ovu dijetu ne treba držati više od tri dana za redom, ali neki siteovi tvrde da je možete držiti i po šest dana – što je mnogo duže nego što većina dijetetičara kaže da je sigurno.
 
Mnogi eksperti strahuju da ova dijeta nije toliko efektna. Iako ćete se zbog pročišćavanja sokom osjećati lakše, teško da ćete izgubiti više od pola kilograma.
 
Pored toga, ne postoji pouzdan dokaz da Mjesec utiče na sadržaj vode u našim tijelima, ni da će uzdržavanje od hrane po ugledu na mjesečeve mijene pomoći u gubljenju težine.
 
- Ako Mjesec zaista ima uticaj na smanjenje količine vode u organizmu, taj efekat je samo privremen, jer ćete smršati samo ako izgubite višak tjelesne masti, a ne masti. Svaka dijeta koja ograničava kalorije  rezultirat će gubitkom težine, a ovo je još jedna od dijeta kojih se treba pridržavati samo u kratkom periodu. Kod ovakvih dijeta morate biti oprezni i znati da li bolujete od nečega, jer u tom slučaju ne smijete sebi uskratiti određene hranljive materije – kaže Žanet Krosland iz Britanskog dijetetskog udruženja.



(Vijesti.ba)

05:32 Share:
About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

0 komentari:

Get updates in your email box
Complete the form below, and we'll send you the best coupons.

Deliver via FeedBurner
Proudly Powered by Blogger.
back to top