Blog Archive

Pokreće Blogger.

četvrtak, 8. listopada 2015.

ZDRAVLJE IZ BOČICE: Ovu mješavinu MORATE imati, spas je za razne bolesti!

Posted by Donosimo  |  No comments


Jod je izvrsna preventiva za Parkinsonovu i Alzheimerovu bolest, a pomaže i rastvaranju plaka na arterijama.

Lugolova otopina mješavina je elementarnog joda i kalijevog jodida, osmišljena davne 1829. godine, a prema mišljenju mnogih, spas je za razne bolesti. Poznata kao univerzalno sredstvo za dezinfekciju, infekcija i ozljeda na koži, ali je i prirodni izvor joda koji tijelu nedostaje.

Iako je danas naglasak uglavnom na njegovoj štetnosti te se povezuje uglavnom uz bolesti štitnjače, njegova je povijesna upotreba kao univerzalnog lijeka zaboravljena.

Jod je izvrsna preventiva za Parkinsonovu i Alzheimerovu bolest, a pomaže i rastvaranju plaka na arterijama, štiti od srčanog i moždanog udara te smanjuje druge probleme vezane uz aterosklerozu. Također, uravnotežuje hormone i smanjuje simptome dijabetesa.


 
Priprema Lugolove otopine

Za 1 litru otopine joda, pomiješajte 44 grama granuliranog joda i 88 grama granuliranog kalijevog jodida.

Otopite kalijev jodid u 0,47 litara vode te kristale joda i dopunite s vodom do oznake od jedne litre. Izbjegavajte korištenje flaširane vode za pripremu ove otopine. Najbolje je da koristite destiliranu vodu.

Kako koristiti Lugolovu otopinu

Lugolovu otopinu preporučljivo je uzimati s jabučnim octom, a preporučena dnevna doza iznosi 150 μg (mikrograma). Osobe koje boluju od hipertireoze ili dijabetesa trebale otopinu uzimati u manjim količinama.

Tijekom pojačanog uzimanja Lugolove otopine mogući su simptomi detoksikacije tijela poput vrućine, znojenja i lagane glavobolje. Uz uzimanje dovoljne količine tekućine, ovi simptomi će proći u roku 2 – 3 dana.

http://www.narodnamedicina.info/

22:03 Share:
About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

0 komentari:

Get updates in your email box
Complete the form below, and we'll send you the best coupons.

Deliver via FeedBurner
Proudly Powered by Blogger.
back to top