Blog Archive

Pokreće Blogger.

nedjelja, 11. listopada 2015.

TRUFFLES OD BIJELE COKOLADE SA KOKOSOM, BRUSNICAMA I NARANCOM

Posted by Donosimo  |  No comments



Jednostavne , ukusne i aromaticne truffles , a mogu se preliti cokoladom ili jos jednostavnije samo uvaljati u kokosovo brasno . Jednako su dobre , a jako efektne na blagdanskom stolu . Mogu se napraviti i par tjedana unaprijed .
SASTOJCI
300 g bijele cokolade
60 ml slatkog vrhnja
2 zlice likera od narance
60 g sjeckanih brusnica


  60 g sjeckane kandirane narancine korice
100 g kokosovog brasna
Dorada
tamna cokolada
mlijecna cokolada
bijela cokolada
kokos
PRIPREMA
1. U zdjelu za mijesanje uspi slatko vrhnje i dodaj cokoladu . U malo vecu posudu uskuhaj vodu i na nju stavi zdjelu sa cokoladom . Pusti neka tako stane 5-6 min da se vrhnje zagrije i cokolada omeksa . Promijesaj i ako ima jos neotopljenih komadica cokolade ostavi jos par minuta na vatri . Smjesa treba biti fina i glatka .
2. U medjuvremenu nasjeckaj brusnice i kandirane narance . Skini posudu sa cokoladom sa vatre i dodaj joj nasjeckano voce i liker , pa dobro promijesaj . Smjesa ce izgledati jos dosta rijetka .


  3. Polako smjesi dodaji kokosovo brasno uz mijesanje , mozda ti bude trebalo vise ili malo manje od 100 g kokosovog brasna , sve ovisi o suhoci kokosovog brasna . Uzmi malo smjese i pokusaj uvaljati izmedju dlanova i ako zadrzava oblik kugle onda je dovoljno kokosa . Sve ostavi sa strane da se potpuno ohladi .
4. Hladnu smjesu grabi malom zlicicom i pravi kuglice zeljene velicine rolajuci ih izmedju dlanova . Slazi kuglice na pladanj i gotove stavi u hladnjak da se dobro raslade 3-4 sata , tako ce bolje primati cokoladu .
5. U medjuvremenu otopi cokoldu u posebne zdjelice . Rashladjene kuglice utapaj u otopljenu cokoladu ili uvaljaj u kokos . Slazi na pladanj oblozen papirom za pecenje . Gotove truffles spremi u hladnjak da se cokolada lijepo stisne .
6. Rashladjene truffles spremi u kutiju i cuvaj u hladnjaku , mogu tako stajati i nekoliko tjedana .
Izvor: coolinarika.com

22:32 Share:
About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

0 komentari:

Get updates in your email box
Complete the form below, and we'll send you the best coupons.

Deliver via FeedBurner
Proudly Powered by Blogger.
back to top