Blog Archive

Pokreće Blogger.

subota, 10. listopada 2015.

Ona dva puta sedmično utapa ruke u jabučni ocat, nećete vjerovati kakav efekat postiže!

Posted by Donosimo  |  No comments

Ona dva puta sedmično utapa ruke u jabučni ocat, nećete vjerovati kakav efekat postiže!

Naša čitateljka nam je poslala jedan pomalo neobičan recept i ispričala kakav efekat je osjetila nakon što ga je primjenjivala redovno 2 mjeseca.

Obzirom da je trpila jake bolove u rukama odlučila je i sama da pokuša sa alternativnom medicinom i receptom pronađenom na uspesnazena.com.

“Par godina vodim borbu sa zglobovima u rukama nakon čega su mi doktori dali dijagnozu artritisa uzrokovan teškim poslom i lošom ishranom. Obzirom da nisam osoba koja dmah poseže za hemijom odlučila sam probati sa prorodnim rješenje i drago mi je da sam to i učinila. Naime popričala sa doktorom i on mi je isto rekao da mogu pokušati jabučni ocat, ali da moram biti uporna. Počela sam da ga koristim i sada nakon 2 mjeseca mogu reći da mi je dosta lakše. Prvi mjesec sam koristila tri puta sedmično a sada dva puta. Umakala sam pred spavanje ruke u jabučni ocat i to mi je ublažilo bolove kao i trnce u rukama koje sam imala. Uz naravno napitak od jabučnog ocata i vode sa malo meda. Želim svima da preporučim da pokušaju, jer meni je uspjelo” . kaže pedesetogodišnja Ana H., koja je životni vijek provela radeći kao daktilograf i odakle je i dobila tu bolest.

Bol u zglobovima je vrlo neugodan osjećaj koji itekako otežava obavljanja poslova i kućanskih obaveza, prenosi uspesnazena.com.



Kod nekih ljudi, ovaj bol se pojavi nakon dugog, napornog dana i prolazi poslije odmora.

Ali ovaj tip boli može imati kroničan znak, povezan s bolestima zglobova, npr artritisa.

Ako patite od bolova u zglobovima, vrlo dobro znate da standardni lijekovi pružaju samo trenutno olakšanje.

Najbolji način smanjenja bolova i simptoma artritisa je promjena načina života, uključujući i način prehrane.

Također, možete se okrenuti sredstvima narodne medicine, a jedno od njih je – jabučni ocat.

Načini korištenja jabučnog octa kod bolova u zglobovima

Kupke

Pomiješajte 1 čašu jabučnog octa sa 6 čaša vode i u tome namočite ruke (ili noge). Ako imate bolove u području vrata ili drugom dijelu tijela, stavite oblog na bolno mjesto.

Trljanje







Pomiješajte 2 jušne žlice jabučnog octa s 1 jušnom žlicom maslinovog ulja. Dobro pomiješajte i utrljavajte ovu smjesu u bolne zglobove. Redovna trljanja pomažu i učinkovito olakšavaju tegobe.

Iscjeljujući napitak

Rastopite 3 žlice jabučnog octa u 300 ml vode ili bilo kojeg voćnog soka. Konzumirajte ovaj napitak 3 puta dnevno, prije obroka.

Jabučni ocat je odlično i dokazano oružje u borbi protiv bolova u zglobovima, a između ostalog je i snažan antioksidans, koji pomaže čišćenju organizma od toksina.

Primijenite na sebi ovo sredstvo narodne medicine i ispričajte svojim prijateljima koji pate od bolova u zglobovima.

  - See more at: http://www.narodnamedicina.info/index.php/2015/10/10/ona-dva-puta-sedmicno-utapa-ruke-u-jabucni-ocat-necete-vjerovati-kakav-efekat-postize/#sthash.BkGUIJTb.dpuf


04:35 Share:
About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

0 komentari:

Get updates in your email box
Complete the form below, and we'll send you the best coupons.

Deliver via FeedBurner
Proudly Powered by Blogger.
back to top