Blog Archive

Pokreće Blogger.

četvrtak, 26. veljače 2015.

Zapecena piletina i gljive sa sirom

Posted by Unknown  |  No comments

                  Zapečena piletina Zapecena piletina i gljive sa sirom

Sastojci:

  • 500-600 gr. pileci prsa
  • 500 gr. sampinjona
  • 1 glavica luka
  • 200 gr. krem sira
  • 300 ml. vrhnja za kuhanje ili jogurta
  • 1 jaje
  • so, biber, vegeta, origano i maslinovo ulje
  • rendan sir mocarela ili neki drugi
Priprema:
Piletinu isjecite na kockice, dodajte sve navedene zacine, ulje i dobro izmjesajte.
Meso proprzite u tavi.
U receptu ne pise luk ali posto ga mi svi volimo ja sam sitno isjekla jednu glavicu luka i dodala mesu.
Gljive isjecite na cervrtine i prokuhajte.
Izmutite krem sir, jaje, jogurt ili vrhnje za kuhanje.
U nauljenu tepsiju istresite piletinu.
Preko piletine gljive.
Sve to prelite pripremljenim sosom i lagano promjesajte.
Pospite rendanim sirom i pecite na 400F-200C dok se sir ne otopi i malo zapece.

Prijatno!

04:14 Share:
About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

0 komentari:

Get updates in your email box
Complete the form below, and we'll send you the best coupons.

Deliver via FeedBurner
Proudly Powered by Blogger.
back to top