Blog Archive

Pokreće Blogger.

petak, 27. veljače 2015.

PRIRODNA INFUZIJA: Samo tjedan dana uz ovaj napitak i sigurni ste od sezonskih bolesti, a krvna slika bit će bolja nego ikad!

Posted by Unknown  |  No comments



Želite li očistiti tijelo od otrova, a ujedno se zaštititi od sezonskih bolesti, popraviti krvnu sliku i riješiti se suvišnih masnoća, pripremite si jedan od ovih napitaka i pijte ga kroz tjedan dana.
Važnost unosa tekućine u tijelo je neizmjerna. Tekućinom se tijelo čisto od toksina, no važno je i kakvu tekućinu unosite u organizam, Kupovni sokovi puni su kemikalija i umjetnih zaslađivača koji mogu nanijeti više štete nego koristi, stoga pripazite da s vremena na vrijeme pripremite poseban napitak koji će na tijelo djelovati poput prirodne infuzije koja će vas zaštititi i ojačati organizam, a posebno će povoljno utjecati na uklanjanje masnoća. Određene kombinacije voća i povrća djeluje zapanjujuće povoljno na tijelo, minerali i vitamini u pravom su omjeru sjajna detoksikacija organizma, a ujedno se obnavlja kosa, koža i krvna slika.

Donosimo primjere dvaju napitaka, odaberite i počastite se onim koji vam se čini ukusnijim ili čije su vam namirnice dostupnije:

1. Ružičasta infuzija
Ovaj se napitak temelji na nekoliko namirnica: libenici, krastavcima, menti i limeti. Lubenica i krastavac snažni su diuretici pa će iz vašeg organizma uspješno istjerati suvišnu tekućinu, a s njom i otrove, a ujedno će vas hidratizirati. Lubenica je bogata organskim spojem citrulinom, aminokiselinom koja filtrira jetru i bubrege od nakupljenog amonijaka. Krastavac će istovremeno opskrbiti tijelo C i B vitaminom.

Sastojci:
– 30 dkg lubenice
– 1 veliki krastavac
– 1 limeta
– par listića mente
– 1 dcl vode

Priprema:
Oguljenu limetu izmiksajte s lubenicom i krastavcem, a na kraju dodajte listiće mente i vodu te sve dodatno izmiješajte. Pokušajte ovaj napitak piti barem triput tjedno mjesec dana.



2. Crvena infuzija
Ovaj se napitak temelji na cikli, mrkvi, kupinama i medu. Cikla je bogata selenom koji remineralizira tijelo i čisti organizam od toksina. Kupine su deset puta bogatije antioksidansima od rajčice ili brokule, a upravo su one ključne u ovom napitku.

Sastojci:
– ½ kg cikle
– ½ kg mrkve
– 30 dkg kupina
– 25 dkg meda
– jabuka

Priprema:
Naribajte ciklu i mrkvu, a jabuku ogulite i sitno nasjeckati pa sve zajedno dobro izmiješajte, izmiksajte i dodajte med. Dobivenu smjesu ostavite u hladnjaku 24 sata pa procijedite i čuvajte u staklenci. Pijte po 1 dcl svako jutro na prazan želudac, tjedan dana.



05:27 Share:
About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

0 komentari:

Get updates in your email box
Complete the form below, and we'll send you the best coupons.

Deliver via FeedBurner
Proudly Powered by Blogger.
back to top