Blog Archive

Pokreće Blogger.

petak, 27. veljače 2015.

Kesten torta

Posted by Unknown  |  No comments

Kesten torta Kesten torta

Sastojci i priprema:

Ovo je jedna zaista divna, kremasta torta od autora monie sa kolinarike. Malo sam izmjenila tako što sam dodala 2,5 dcl. slatkog vrhnja u kremu. Pripremite i uzivajte!
Tijesto:
  • 4 jaja
  • 18 dk gsecera
  • 3 rebra rastopljene cokolade za kuhanje
  • 8 dkg ostrog brasna
  • 1/2 praska za pecivo
  • 2 zlice
  • ulja 2 zlicemlijeka
Krema:
  • 60 dkg kesten pirea
  • 20 dk gmaslaca
  • 20 dk gsecera u prahu
  • 2-3 zlice rum (po zelji)
  • 1/2 l slatkog vrhnja
Priprema:
Posebno izmjesati zutanjke,a posebno bjeljanke.
U izradjene zutanjke dodati secer,malo izraditi te ubaciti ostale sastojke.
Dodaj snijeg od bjeljanjaka i sve zajedno sa kuhacom ili mixerom pazeci pritom da je najmanja brzina,dobro izmjesati.
U okrugli kalup promjera 26 cm staviti papir za pecenje i uliti smjesu. Peci na temperaturi od 200 stupnjeva dok se tijesto ne pocne odvajati od kalupa ili jednostavno probati sa cackalicom da li je peceno (ako ne ostaju tragovi tijesta na cackalici tijesto je gotovo).
Peceno tijesto izvaditi iz kalupa i odvojiti od papira te ostaviti da se ohladi.
U medjuvremenu izraditi mikserom maslac te dodati omeksali kesten, secer u prahu i ruma po zelji. ( Ako kesten vec sam po sebi sadrzi secer nije potrebno dodavati secer u prahu)
Ohladjen biskvit premazati kremom od kestena te gore jos staviti izradjeno slatko vrhnje.
Ukrasiti po zelji.

Prijatno!

06:34 Share:
About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

0 komentari:

Get updates in your email box
Complete the form below, and we'll send you the best coupons.

Deliver via FeedBurner
Proudly Powered by Blogger.
back to top