Blog Archive

Pokreće Blogger.

petak, 27. veljače 2015.

Krofne

Posted by Unknown  |  No comments

             Krofne Krofne

Sastojci i priprema:

Danas je nasem sinu Marku imendan i od svih mogucih torti i kolaca on je izrazio zelju da mu napravim krofne i morala sam, ovaj put sam pravila krofne po receptu sa bloga COOKING BY MIRJANA i krofne su fenomenalneeeeee, evo prebacila sam recept pa probajte, odlican je recept jedina je razlika u tome sto ja modlu za vadjenje krofni umacem u mesavinu ulja i vode….
Testo:
  • 3 zumanjca
  • 500 ml toplog mlijeka
  • 1,5 kasika secera
  • 1 kasika ruma
  • 1 vrecica vanilin-secera
  • 150 gr margarina
  • 750 gr brasna
  • korica limuna
  • 25 gr svjezeg kvasca
  • ulje za przenje
Priprema:
U manju posudu rastopiti kvasac sa malo mlijeka, dodati kasicicu secera i ostaviti na toplo da se aktivira.
U posudu za mijesenje staviti prosijano brasno, secer, rendanu koricu limuna. Otopiti maslac, prohladiti, pa dodati zumanjke, aktivirani kvasac, rum i ostatk mlijeka i sve zamijesiti. Dobro izraditi tijesto da ne bude ljepljivo, a mekano i elasticno. Gotovo tijesto ostaviti na toplom mijerstu da udupla volumen. Istresti tijesto na pobrasnjenu povrsinu i lagano oklagijom preci preko da se dobije tijesto debljine 1.5 cm. Pre par meseci sam videla na jednom sajtu ali sada nikako nemogu da nadjem na kom da zenica modlu sa kojom vadi krofne umace u mesavinu vode i ulja, tako sam i ja uradila u tanjur sam stavila 1/2 dcl vode i 1 supenu kasiku ulja izmesala sam i svaki put pre nego sto izvadim sa modlom krofnu modlu umociti u mesavinu ulja i vode, tako ce se dobiti prilikom pecenja ovaj prsten….Krofne vaditi i stavljati na stoljnjak koji se malo pospe brasnom, krofne pokriti krpom i ostaviti da rastu 15 min.U serpi ugrejati pola litre ulja i na umerenoj vatri peci krofne tako da sada kada ih spustate u ulje stavljate onu stranu koja vam je bila gore. Gotove slagati na salvetu da se iscedi visak masnoce…puniti po zelji ili posuti secerom u prahu.

Prijatno!

06:51 Share:
About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

0 komentari:

Get updates in your email box
Complete the form below, and we'll send you the best coupons.

Deliver via FeedBurner
Proudly Powered by Blogger.
back to top