Blog Archive

Pokreće Blogger.

petak, 27. veljače 2015.

NAPRAVITE OVO PRIJE SPAVANJA KAKO BISTE BRŽE I LAKŠE SMRŠALI!

Posted by Unknown  |  No comments



Ponesite sa sobom
Neplaniranje obroka unaprijed je jedna od najvećih grešaka koje uzrokuju debljanje. Iskušenje jedenja nepotrebnih kalorija (iz kalorične fast food hrane) možete izbjeći pakiranjem ručka večer prije kod kuće. Brojne obroke možete pripremiti kod kuće, a kad je pravilno pripremljena, čak i salata može biti odličan obrok koji će zasititi, a neće imati puno kalorija. Napravite salatu s pilećim prsima, tunom ili kuhanim jajem, tome dodajte omiljenu žitaricu (kvinoju, bulgur, ječmenu ili hajdinsku kašu) i puno povrća. Dobra opcija je da to jedete za večeru pa napravite više te taj višak zapakirate za ručak idući dan.

Što god odaberete, čak i konkretniji obrok od salate, lakše ćete kontrolirati broj kalorija i veličinu obroka nego da odete nekuda na gablec (gdje je hrana masnija i krcata soli). A kada obrok pripremite navečer, nemate stresa oko pripreme ujutro, kada se zbog žurbe može desiti da na kraju odustanete od svega. Spakirajte i međuobroke (očišćeno i narezano voće ili povrće, orašasto voće…) koje možete grickati prije ili posije ručka,

Uštedite na vremenu ujutro

S obzirom na to da ste ručak pripremili večer prije, ipak odvojite malo vremena ujutro i kvalitetno se najedite. Jedenje doručka je odličan način da pokrenete svoj metabolizam, a ako je taj obrok pun vlakana i proteina, osjećat ćete se sitima cijelo jutro, pa nećete padati u napast posezati za nezdravim grickalicama. Umjesto zdjelice muslija ili cornflakesa krcatih šećerom, masnog peciva iz pekare ili još gore – posve preskakanja doručka jer ste u žurbi – pripremite i sve što vam je potrebno za doručak večer prije pa tako uštedite na vremenu i kalorijama.

Zobenu kašu (isprobajte je s dodatkom cimeta) ili jaje možete skuhati i večer prije, a isto tako možete i očistiti i narezati povrće ili voće koje ćete pojesti uz kašu ili jaje. Ako pak ste upoznati s novim zdravim namirnicama onda isprobajte za doručak pripremiti puding od chia sjemenki. Dobar odabir za zdravi doručak su smooothieji. I za njih možete pripremiti voće ili povrće ranije, pa čak i za cijeli tjedan ili više njih – pa to spakirati po porcijama u vrećice i smrznuti u zamrzivaču (te kasnije samo ubaciti u blender s mlijekom, zobenim napitkom ili sokom koji korstite za smoothieje).

Pripremite sportsku opremu

Bilo da ste osoba koja vježba ujutro ili nakon posla – večer prije možete pripremiti sve kako ne biste idući dan gubili vrijeme na to. Pripremite donje rublje, trenirku ili majicu i kratke hlače, vodu i sve ostalo što vam je potrebno  – i to ostavite vani ili spremite u torbu ako planirate vježbati nakon posla. Osim toga dokazano je da ako vam ove pripreme  postanu navika svake večeri, postoje puno veće šanse da ćete ući u rutinu redovitog vježbanja, što je neophodno želite li se dovesti u formu.

Kuhajte i sjeckajte kada imate vremena

Ono što definitivno ne želite je da sve što ste postigli u toku dana (zdrava prehrana i priprema namirnica i obroka)  padne u vodu pripremom brzinskog nezdravog obroka navečer – te tako nadoknadite sve kalorije. Zato u one dane kada imate vremena pripremite obroke za one večeri kad dođete kući umorni kao pas. Pripremite i smrznite omiljene zdrave obroke (variva, šalšu za tjesteninu, domaću pizzu, niskokaloričnu lazanju, skuhajte leću koju možete iskoristiti za variva ili salate…). Ako znate da vas idući dan očekuje puno obaveza, večer prije nasjeckajte tikvice, paprike i patlidžane koje ćete iduće večeri samo na brzaka prodinstati i tako imati zdrav i topli obrok. Ili večer prije skuhajte juhu ili varivo koje ćete samo podgrijati naredne večeri.

05:18 Share:
About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

0 komentari:

Get updates in your email box
Complete the form below, and we'll send you the best coupons.

Deliver via FeedBurner
Proudly Powered by Blogger.
back to top