Blog Archive

Pokreće Blogger.

četvrtak, 26. veljače 2015.

Kus-kus sa gljivama

Posted by Unknown  |  No comments

                     kuskus sa gljivama Kus kus sa gljivama

Sastojci:

  • 2 solje vode
  • 1 solja kuskusa
  • malo soli
  • 2 kasike maslinovog ulja
  • mala kasikica tumerika (da kuskus dobije ljepsu boju)
  • 2 kasike putera
  • 500 gr. sampinjona (moze i vise)
  • 2-3 cehna bijelog luka
  • so,biber i vegeta
  • 1 mala kasikica brasna
  • malo hladne vode
  • malo vrhnja za kuhanje
Priprema:
Vodi dodajte ulje, tumerik i so pa stavite na pec da prokuha.
Kad je voda prokuhala pogasite pec, dodajte kuskus, lagano promjesajte i poklopite.
Ostavite tako poklopljeno par minuta da kuskus upije svu tecnost.
Ponovo upalite pec, dodajte puter i mjesajte lagano viljuskom oko 2-3 minute.
Ponovo pogasite pec, poklopite i pustite da stoji dok sos ne pripremite.
Gljive isjecite na listice i stavite na vruce ulje.
Dodajte zacine i przite na laganoj temperaturi dok gljive ne omeksaju.
Podljevajte sa malo vode da ne zagore.
Gljivama dodajte sitno sjeckan bijeli luk.
Kad su gljive omeksale izmutite brasno u malo hladne vode.
Dodajte vrhnje za kuhanje i sve to dodajte gljivama.
Mjesajte dok sve to ne prokuha i dok se malo ne zgusne.
Kuskus istresite na oval, lagano ga ponovo viljuskom izmjesajte da bude fino rastresit.
Preko kuskusa istresite gljive i pospite persunom ako imate.

Prijatno!

04:12 Share:
About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

0 komentari:

Get updates in your email box
Complete the form below, and we'll send you the best coupons.

Deliver via FeedBurner
Proudly Powered by Blogger.
back to top