Fil:
Agda-Sirup:
Priprema:
Razdvojite bjelanjke od zumanjaka
Izmutite cvrst snijeg od bjelanjaka.
Bjelanjcima dodajte secer postepeno i nastavite sa mucenjem.
Snijegu od bjelanjaka dodajte zumanjke, griz i prasak za pecivo pa izmutite.
Dodajte brasno i izmjesajte zicom ili viljuskom (ne mikserom).
Cetvrtastu tepsiju oblozite pek papirom, u nju istresite tijesto i pecite na 350F-180C.
Skuhajte agdu.
Pecenu koru maknite iz tepsije, skinite pek papir.
U tepsiju stavite drugi papir ili foliju, vratite koru pa je zalijte spremljenom agdom.
Namazite dzemom i smotajte u rolat.
U tavi proprzite jabuke sa medom.
Odmotajte rolat, preko njega rasporedite jabuke pa ponovo smotajte.
Ostavite u frizider da se prohladi i posluzite se.
Prijatno!
04:10
Share:
0 komentari: