Tijesto:
Fil:
Prijatno:
Od gore navedeni sastojaka zamjesite tijesto i pustite da izraste.
Dok tijesto izrasta pripremite fil.
Na malo ulja proprzite oba luka.
Patlidzane ogulite, isjecite na kocke i dodajte luku.
Dodajte zacine pa przite dok luk i patlidzani ne omeksaju.
Dodajte paradajz svjez ili iz konzerve pa prokrckajte.
Ohladite smjesu pa sameljite u blenderu.
Vratite u tavu pa prokrckajte.
Razvite tjesto, premazite pripremljenom smjesom.
(sta ostane spakujte u kutiju pa u zamrzivac, mozete upotrijebit za makarone ili ako opet budete pravile pizzu)
Preko smjese rasporedite gljive iz konzerve kojima ste dodali malo soli i maslinovog ulja.
Po vrhu pospite origano pa pecite dok ivice ne pocnu dobivat boju.
Prohladite i posluzite se.
Prijatno!
06:49
Share:
0 komentari: