Kora:
Jaja i secer dobro izmiksati pa dodati i ostale sastojke, s tim sto na kraju dodajete brasno pomjesano sa praskom za pecivo. Dodavanjem brasna i praska mijesate kasikom lagano u jednom pravcu. Peci koru u okruglom kalupu br. 24 ili 26 za torte, prethodno premazanom ili oblozenom pek papirom na 180 C oko 15 do 20 minuta.
Krema:
U mlijeko staviti secer i cokoladu pa kad se istope, dodati nabubren zelatin, skinuti sa vatre i dobro izmijesati. Ostaviti da se dobro ohladi, ja prvo na sobnoj pa u zamrzivac bude brze .. Izmiksati tecni slag i dodati smjesu sa zelatinom, sve dobro izmiksati …
Na koru staviti kremu i ako zelite jos naribane cokolade … moj savjet vam je da koristite mlijecnu cokoladu ne za kuhanje …
Na koru staviti kremu i ako zelite jos naribane cokolade … moj savjet vam je da koristite mlijecnu cokoladu ne za kuhanje …
Glazura:
U vrhnje staviti izlomljenu cokoladu, pa kad prokuha dobro izmijesati. Kad se malo ohladi preliti tortu.
Prijatno!
05:36
Share:
0 komentari: