Sastojci i priprema:
Ovo je jedna zaista divna, kremasta torta od autora monie sa kolinarike. Malo sam izmjenila tako što sam dodala 2,5 dcl. slatkog vrhnja u kremu. Pripremite i uzivajte!
Tijesto:
Krema:
Priprema:
Posebno izmjesati zutanjke,a posebno bjeljanke.
U izradjene zutanjke dodati secer,malo izraditi te ubaciti ostale sastojke.
Dodaj snijeg od bjeljanjaka i sve zajedno sa kuhacom ili mixerom pazeci pritom da je najmanja brzina,dobro izmjesati.
U okrugli kalup promjera 26 cm staviti papir za pecenje i uliti smjesu. Peci na temperaturi od 200 stupnjeva dok se tijesto ne pocne odvajati od kalupa ili jednostavno probati sa cackalicom da li je peceno (ako ne ostaju tragovi tijesta na cackalici tijesto je gotovo).
Peceno tijesto izvaditi iz kalupa i odvojiti od papira te ostaviti da se ohladi.
U izradjene zutanjke dodati secer,malo izraditi te ubaciti ostale sastojke.
Dodaj snijeg od bjeljanjaka i sve zajedno sa kuhacom ili mixerom pazeci pritom da je najmanja brzina,dobro izmjesati.
U okrugli kalup promjera 26 cm staviti papir za pecenje i uliti smjesu. Peci na temperaturi od 200 stupnjeva dok se tijesto ne pocne odvajati od kalupa ili jednostavno probati sa cackalicom da li je peceno (ako ne ostaju tragovi tijesta na cackalici tijesto je gotovo).
Peceno tijesto izvaditi iz kalupa i odvojiti od papira te ostaviti da se ohladi.
U medjuvremenu izraditi mikserom maslac te dodati omeksali kesten, secer u prahu i ruma po zelji. ( Ako kesten vec sam po sebi sadrzi secer nije potrebno dodavati secer u prahu)
Ohladjen biskvit premazati kremom od kestena te gore jos staviti izradjeno slatko vrhnje.
Ukrasiti po zelji.
Ohladjen biskvit premazati kremom od kestena te gore jos staviti izradjeno slatko vrhnje.
Ukrasiti po zelji.
Prijatno!
06:34
Share:
0 komentari: