Sastojci i priprema:
Ovaj divan recept sam pronasla na colinarici od autora lilis2. Zahvaljujem na zaista dobrom receptu, još boljem ukusu ove predivne torte.
Biskvit:
(sastojci za jednu koru, potrebno je ispeći 3 kore)
Krema:
Priprema:
Bjelanjke istući u čvrsti snijeg i dodati 4 žlice šećera.
Pomiješati brašno sa praškom za pecivo i lješnjacima i dodati u bjelanjke lagano miješajući.
Biskvit peći u okruglom kalupu promjera 28 cm
Ponoviti postupak pečenja biskvita još 2 x.
Za kremu je potrebno umutiti puding, brašno, žutanjke i šećer sa dijelom mlijeka.
Tu smjesu zakuhati u ostatku mlijeka.
U ohlađenu kremu dodati izrađeni margarin.
Kremu podijeliti na dva dijela.
U prvi dio kreme dodati otopljenu bijelu čokoladu a u drugi dio otopljenu tamnu čokoladu.
Prvi biskvit premazati sa žutom kremom, poklopiti drugim biskvitom i namazati sa smeđom kremom i na vrh staviti treći biskvit.
Tortu ohladiti par sati u hladnjaku, okolo ju namazati sa ganache kremom i prekriti i ukrasiti ticinom ili šlag vrhnjem.
Pomiješati brašno sa praškom za pecivo i lješnjacima i dodati u bjelanjke lagano miješajući.
Biskvit peći u okruglom kalupu promjera 28 cm
Ponoviti postupak pečenja biskvita još 2 x.
Za kremu je potrebno umutiti puding, brašno, žutanjke i šećer sa dijelom mlijeka.
Tu smjesu zakuhati u ostatku mlijeka.
U ohlađenu kremu dodati izrađeni margarin.
Kremu podijeliti na dva dijela.
U prvi dio kreme dodati otopljenu bijelu čokoladu a u drugi dio otopljenu tamnu čokoladu.
Prvi biskvit premazati sa žutom kremom, poklopiti drugim biskvitom i namazati sa smeđom kremom i na vrh staviti treći biskvit.
Tortu ohladiti par sati u hladnjaku, okolo ju namazati sa ganache kremom i prekriti i ukrasiti ticinom ili šlag vrhnjem.
Prijatno!
06:14
Share:
0 komentari: