Sastojci:
Priprema:
Vodi dodajte ulje, tumerik i so pa stavite na pec da prokuha.
Kad je voda prokuhala pogasite pec, dodajte kuskus, lagano promjesajte i poklopite.
Ostavite tako poklopljeno par minuta da kuskus upije svu tecnost.
Ponovo upalite pec, dodajte puter i mjesajte lagano viljuskom oko 2-3 minute.
Ponovo pogasite pec, poklopite i pustite da stoji dok sos ne pripremite.
Gljive isjecite na listice i stavite na vruce ulje.
Dodajte zacine i przite na laganoj temperaturi dok gljive ne omeksaju.
Podljevajte sa malo vode da ne zagore.
Gljivama dodajte sitno sjeckan bijeli luk.
Kad su gljive omeksale izmutite brasno u malo hladne vode.
Dodajte vrhnje za kuhanje i sve to dodajte gljivama.
Mjesajte dok sve to ne prokuha i dok se malo ne zgusne.
Kuskus istresite na oval, lagano ga ponovo viljuskom izmjesajte da bude fino rastresit.
Preko kuskusa istresite gljive i pospite persunom ako imate.
Prijatno!
04:12
Share:
0 komentari: