Sastojci:
Priprema:
Kalup oblozite celofanom.
Na pec stavite puter, secer i cokoladu.
Mjesajte dok se puter i cokolada ne otope.
Dodajte kafu, promjesajte pa maknite sa peci.
Smjesu ostavite u frizider da se potpuno ohladi.
Izmutite vrhnje za slag sa secerom.
Dodajte potpuno hladnu cokoladnu smjesu pa ponovo izmutite da se sve to sjedini.
Piskote poredajte oko zida kalupa.
Poredajte i na dno kalupa pa istresite pola kreme.
Preko kreme ponovo pordajte piskote pa istresite ostatak kreme.
Ostavite u frizider da se stegne (najbolje preko noci nek odstoji).
Ukrasite lomljenom cokoladom ili keksom.
U receptu je pisalo da se po vrhu prelije otopljena cokolada, ja sam to uradila ali vi nemojte ne moze se lijepo sjec torta.
Prijatno!
04:16
Share:
0 komentari: