Blog Archive

Pokreće Blogger.

četvrtak, 30. srpnja 2015.

TALIJANSKA TORTA! JAKO, JAKO UKUSNA!

Posted by Donosimo  |  No comments



Ne znam zašto se torta zove Talijanska, ni ima li neke veze s Italijom, još davno sam je dobila pod tim imenom, al znam da je JAKO ukusna ;)
SASTOJCI
6 bjelanjaka
200g šećera
3 žlice brašna
2 žlićice praška za pecivo
200g mljevenih badema

KREMA
6 žumanjaka
600ml mlijeka
100g šećera
1 vanilin šećer
6 žlica brašna
kap ruma

 
125g margarina za kreme ili maslaca
100g mljevenih badema

JOŠ POTREBNO
500ml slatkog vrhnja (200ml za kremu, 300ml za premazat cijelu tortu)

PRIPREMA
1.
Bademe malo popržite u tavi ili u zagrijanoj pećici i sameljite.
Kalup promjera 25cm, obložite papirom za pećenje.
Pećnicu ugrijte na 170°C.
2.

 
Tijesto:
Umutit bjelanjke u snijeg, dodat šećer sve zajedno dobro smiksat, dodat prosijano brašno s praškom za pecivo, malo smiksat i ručno umiješat bademe, koje ste predhodno popržili i samljeli.
Smjesu ulijte u kalup i pecite oko 25-30min.
Pečeno ostavite u kalupu da se ohladi.
3.
Dok se tijesto peće skuhajte kremu.
Krema:
Stavite kuhat oko 450ml mljieka.
Žumanjke dobro umiksajte sa šećerom i vanila šećerom.
Pomiješajte brašno s ostatkom mlijeka (150ml), brašno dodajte žumanjcima, u tu smjesu ulijte malo mlijeka (od onih 450ml što ste stavili kuhat) i sve ulijte u ostatak mlijeka i vratite kuhat, uz stalno miješanje dok ne prokuha, maknite je s vatre dadajte kap ruma i
KREMU OHLADITE !!!
U hladnu kremu dodajte margarin (dobro izradite) .
4.
500ml slatkog vrhnja ulupajte u šlag od toga 5 žlica odvojite u kremu (to je oko 200ml), a ostatak ostavite za premazat tortu.
Gotovu kremu podijelite na dva jednaka dijela i u jedan dio umiješajte bademe.
5.

SLAGANJE TORTE
Biskvit stavite na tacnu i obložite ga s obručom od kalupa (natopite ga s malo mlijeka i ruma).
Namažite kremu s bademima, na to namažite žutu kremu.
Tortu ostavite par sati u frižideru da se stisne.
Nakon dobrog hlađenja, maknite obruč od kalupa i ukrasite je ostatkom šlaga od slatkog vrhnja.
6.
Ovakav način ukrašavanja pogledajte ovdje kao video i ovdje u slikama ;)

http://www.coolinarika.com/


14:32 Share:
About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

0 komentari:

Get updates in your email box
Complete the form below, and we'll send you the best coupons.

Deliver via FeedBurner
Proudly Powered by Blogger.
back to top