Blog Archive

Pokreće Blogger.

srijeda, 29. srpnja 2015.

MAGIČAN SASTOJAK: Izgubite 3 kilograma uz pomoć samo jedne namirnice

Posted by Donosimo  |  No comments



U pitanju su tikvice! Tačnije, rezanci, tj. špagete od tikvica.

Pasta od tikvica, piletine i paradajza

Sastojci:

1 supena kašika maslinovog ulja

500g pilećih grudi bez kosti

So i biber

1/4 kašike belog luka u prahu

1 velika glavica belog luka - izmlevena

100g crnog luka iseckanog na kockice

3 kilograma iseckanog paradajza

2 kašike iseckanog bosiljka

2 srednje tikvice isečene na rezance

1. Zagrejte maslinovo ulje u šerpi na srednjoj temperaturi. Kada se zagreje dodajte piletinu. Začinite solju, biberom i belim lukom u prahu. Kuvajte tri minuta, zatim okrenite i kuvajte još 5 minuta, ili dok ne vidite da je piletina poprimila odgovarajuću boju.

2. Dodajte beli i crni luk i kuvajte 2-3 minuta. Zatim dodajte paradajz. Pustite da proključa, a zatim smanjite temperaturu i ostavite da se krčka. Dodajte bosiljak, i nastavite sa kuvanjem narednih 5 do 10 minuta. Dodajte rezance od tikvica i nastavite s kuvanjem još 2 do 3 minuta.


Bezglutenske špagete od tikvica i prženih jaja

Prezle

2 srednje tikvice

1 kašika maslinovog ulja

1 velika glavica belog luka, mlevenog

Biber

2 velika jaja

1. Stavite tiganj na srednju temperaturu. U posebnu posudu stavite prezle, dodajte vodu i pomešajte rukama dok ne formirate testo, u obliku lopte.

2. Izmrvite loptu od testa u tiganj i mešajte drvenom kašikom. Kuvajte 2 do 3 minuta, ili dok prezle ne postanu pržene. Stavite ih u odvojenu činiju.

3. Zatim u veliki tiganj stavite maslinovo ulje, kada se zagreje dodajte beli luk i biber, kuvajte 30 sekundi. Dodajte rezance od tikvica i kuvajte 3 do 5 minuta.

4. za to vreme, ispržite jaja. Kada sve bude gotovo, poslužite pastu od tikvica sa prženim jajim na vrhu, i pospite prezlama.

Pasta od tikvica Primavera

1kg brokolija

1 kašika maslinovog ulja

3 kašike mlevenog belog luka

1/4 kašike bibera

100g graška

1 kilogram čeri paradajza, prepolovljenog

1/2 manjeg crvenog luka, tanko isečenog

2 kašike peršuna, sveže iseckanog

2 srednje tikvice

2 srednje šargarepe, oljuštene

2 kašike soka od limuna

100g parmezana

1. U šerpu sipajte do pola blago posoljenu vodu, i ostavite da provri. Dodajte brokoli i kuvajte 2 minuta. Zatim procedite.

2. U veći tiganj sipajte maslinovo ulje. kada se zagreje, dodajte beli luk, biber i crni luk. Kuvajte 2-3 minuta. Zatim dodajte paradajz, grašak, biber i so. Kuvajte oko 3 minuta.

3. Dodajte špagete od tikvica, šargarepu, limunov sok i peršun, i kuvajte 2-3 minuta.

4. Dodajte u to brokoli i parmezan, i kuvajte još malo zajedno kako bi se sir otopio

Pileća supa sa rezancima od tikvica

100g crnog luka iseckanog na kockice

2 celera

1 veća šargarepa, isečena na kockice

2 glavice belog luka, mlevenog

Biber

1 kašika sveže majčine dušice

1 kašika origana

4 pileća krila, sa kostima

2 lista lovora

6 šolja pileće supe

2 šolje vode

3 srednje tikvice

1. Stavite veći lonac za supu na srednju temperaturu, dodajte crni luk, celer šargarepu, beli luk i biber. Kuvajte 3 do 5 minuta. Dodajte majčinu dušicu i origano i kuvajte još jedan minut.

2. Dodajte pileća krilca i lovorov list, i sipajte pileću supu i vodu. Poklopite i pustite da provri. Smanjite temperaturu i ostavite da se kuva 30 minuta. Zatim skinite kožicu sa piletine i očistite od kostiju. Zatim vratite kosti u supu, i kuvajte još 10 minuta.

3. Dodajte tikvice, isečene po dužini

4. Odstranite kosti i lovor, piletinu vratite da se kuva sa rezancima od tikvica. Kuvajte još 5 minuta.
- See more at: http://www.nadlanu.com/pocetna/zivot/zdravlje/MAGICAN-SASTOJAK-Izgubite-3-kilograma-uz-pomoc-samo-jedne-namirnice.a-266429.267.html#sthash.jiySC9T2.dpuf

izvor:http://www.nadlanu.com/

16:15 Share:
About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

0 komentari:

Get updates in your email box
Complete the form below, and we'll send you the best coupons.

Deliver via FeedBurner
Proudly Powered by Blogger.
back to top