U pitanju su tikvice! Tačnije, rezanci, tj. špagete od tikvica.
Pasta od tikvica, piletine i paradajza
Sastojci:
1 supena kašika maslinovog ulja
500g pilećih grudi bez kosti
So i biber
1/4 kašike belog luka u prahu
1 velika glavica belog luka - izmlevena
100g crnog luka iseckanog na kockice
3 kilograma iseckanog paradajza
2 kašike iseckanog bosiljka
2 srednje tikvice isečene na rezance
1. Zagrejte maslinovo ulje u šerpi na srednjoj temperaturi. Kada se zagreje dodajte piletinu. Začinite solju, biberom i belim lukom u prahu. Kuvajte tri minuta, zatim okrenite i kuvajte još 5 minuta, ili dok ne vidite da je piletina poprimila odgovarajuću boju.
2. Dodajte beli i crni luk i kuvajte 2-3 minuta. Zatim dodajte paradajz. Pustite da proključa, a zatim smanjite temperaturu i ostavite da se krčka. Dodajte bosiljak, i nastavite sa kuvanjem narednih 5 do 10 minuta. Dodajte rezance od tikvica i nastavite s kuvanjem još 2 do 3 minuta.
Bezglutenske špagete od tikvica i prženih jaja
Prezle
2 srednje tikvice
1 kašika maslinovog ulja
1 velika glavica belog luka, mlevenog
Biber
2 velika jaja
1. Stavite tiganj na srednju temperaturu. U posebnu posudu stavite prezle, dodajte vodu i pomešajte rukama dok ne formirate testo, u obliku lopte.
2. Izmrvite loptu od testa u tiganj i mešajte drvenom kašikom. Kuvajte 2 do 3 minuta, ili dok prezle ne postanu pržene. Stavite ih u odvojenu činiju.
3. Zatim u veliki tiganj stavite maslinovo ulje, kada se zagreje dodajte beli luk i biber, kuvajte 30 sekundi. Dodajte rezance od tikvica i kuvajte 3 do 5 minuta.
4. za to vreme, ispržite jaja. Kada sve bude gotovo, poslužite pastu od tikvica sa prženim jajim na vrhu, i pospite prezlama.
Pasta od tikvica Primavera
1kg brokolija
1 kašika maslinovog ulja
3 kašike mlevenog belog luka
1/4 kašike bibera
100g graška
1 kilogram čeri paradajza, prepolovljenog
1/2 manjeg crvenog luka, tanko isečenog
2 kašike peršuna, sveže iseckanog
2 srednje tikvice
2 srednje šargarepe, oljuštene
2 kašike soka od limuna
100g parmezana
1. U šerpu sipajte do pola blago posoljenu vodu, i ostavite da provri. Dodajte brokoli i kuvajte 2 minuta. Zatim procedite.
2. U veći tiganj sipajte maslinovo ulje. kada se zagreje, dodajte beli luk, biber i crni luk. Kuvajte 2-3 minuta. Zatim dodajte paradajz, grašak, biber i so. Kuvajte oko 3 minuta.
3. Dodajte špagete od tikvica, šargarepu, limunov sok i peršun, i kuvajte 2-3 minuta.
4. Dodajte u to brokoli i parmezan, i kuvajte još malo zajedno kako bi se sir otopio
Pileća supa sa rezancima od tikvica
100g crnog luka iseckanog na kockice
2 celera
1 veća šargarepa, isečena na kockice
2 glavice belog luka, mlevenog
Biber
1 kašika sveže majčine dušice
1 kašika origana
4 pileća krila, sa kostima
2 lista lovora
6 šolja pileće supe
2 šolje vode
3 srednje tikvice
1. Stavite veći lonac za supu na srednju temperaturu, dodajte crni luk, celer šargarepu, beli luk i biber. Kuvajte 3 do 5 minuta. Dodajte majčinu dušicu i origano i kuvajte još jedan minut.
2. Dodajte pileća krilca i lovorov list, i sipajte pileću supu i vodu. Poklopite i pustite da provri. Smanjite temperaturu i ostavite da se kuva 30 minuta. Zatim skinite kožicu sa piletine i očistite od kostiju. Zatim vratite kosti u supu, i kuvajte još 10 minuta.
3. Dodajte tikvice, isečene po dužini
4. Odstranite kosti i lovor, piletinu vratite da se kuva sa rezancima od tikvica. Kuvajte još 5 minuta.
- See more at: http://www.nadlanu.com/pocetna/zivot/zdravlje/MAGICAN-SASTOJAK-Izgubite-3-kilograma-uz-pomoc-samo-jedne-namirnice.a-266429.267.html#sthash.jiySC9T2.dpuf
izvor:http://www.nadlanu.com/
srijeda, 29. srpnja 2015.
MAGIČAN SASTOJAK: Izgubite 3 kilograma uz pomoć samo jedne namirnice
Posted by Donosimo |  No comments
16:15
Share:
About Naveed Iqbal
Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.
pooop
gf
0 komentari: