SASTOJCI
2 luka
oko 50 dag mesa izrezanog na kockice(svinjetina,teletina..)
1 kocka goveđa za juhu
oko 1- 1,5 l vode
1/2 m.ž češnjaka u prahu
1 m.ž crvene slatke mljevene paprike
1 v.ž Vegete
2-3 dcl pirea od rajčice
2 v.ž pinđura(ili ajvara..)
sol,papar,peršin,ulje
za trgance;
oko 20-25 dag brašna
malo vode
PRIPREMA
1.
Luk sitno nasjeckati i popržiti na ulju.Kad postakli dodati meso izrezano na kockice,posipati vegetom i popržiti da dobije lijepu boju.Posipati slatkom mljevenom paprikom,mljevenim češnjakom -
promiješati,dodati kocku juhe,pire od rajčice pa promiješati(po želji možete dodati i oko pol deci bijeloga vina)..Zalijati sa vodom.Kuhati na laganoj vatri oko 1 sat.Pred kraj dodati pinđur ili ajvar.Začiniti još po želji sa soli,paprom,peršinom i vegetom.
2.
Kad je gulaš pri kraju zamijesiti tijesto za trgance od oko 20 dag brašna i vode pa zamijesiti srednje mekano tijesto(malo tvrđe nego za pizzu,kruh).Prstima trgati male komadiće i ubaciti u gulaš.Kuhati dok meso i trganci nisu mekani.
3.
Gulaš je odličan i drugi dan(zgusnuti ..).
http://www.coolinarika.com/
petak, 31. srpnja 2015.
GULAŠ S TRGANCIMA! KAD SE ISPRAZNI LONAC I "POLIŽU" TANJURI...TAD ZNATE DA STE SKUHALI NEŠTO DOBRO....
Posted by Donosimo |  No comments
20:00
Share:
About Naveed Iqbal
Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.
pooop
gf
0 komentari: