odlicno jelo !!!
Sastojci
6-7 kom. pileci nadbatak ili batak
1 veca glavica luka
2 velike mrkve
1 peperoncini/ friska feferonka
3-4 kas. ulja
1 dl. bijelo vino
5 dl. pileceg temeljca
0,5 dl. vrhnja za kuhanje
sol ili vegeta, biber
Priprema
1.
Ugrijati u dubokoj tavi ulje.
Meso oprati pa posusiti, posoliti.
Poprziti s obe strane da dobije boju, porumeni.
Sve to raditi na laganoj vatri.
2.
Sada dodati mrkvu isjeckanu na kolutice, luk sitno sjeckan i sitno sjeckan peperoncini.
Lagano dinstati oko 5-10 minuta.
Zaliti s pilecim temeljcem, vinom.
Kuhati na lagano oko 50 minuta.
Do sat vremena.
Prid sam kraj kuhanja, dodati jos vrhnje za kuhanje probati ako treba dosoliti ili povegetiti, biberit.
Umak mora na kraju biti manje od pola nego je bilo na pocetku.
3.
Posluziti uz pire krumpir ili risotto.
Izvor: www.coolinarika.com
petak, 31. srpnja 2015.
RECEPT ZA OVU PILETINU JE ZAKON ZA PRSTE POLIZAT: UMAK PILETINA
Posted by Donosimo |  No comments
15:35
Share:
About Naveed Iqbal
Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.
pooop
gf
0 komentari: