Blog Archive

Pokreće Blogger.

četvrtak, 14. svibnja 2015.

Umak od zelenog paradajza

Posted by Unknown  |  No comments

1
Verujemo da su mnoge od vas, drage dame, u vašu zimnicu mnogo puta uvrštavale mali zeleni paradajz. Ali, jeste li ikad od tog istog paradajza pokušale napraviti nešto novo, kao što je fenomenalna zelena salsa?

 Sigurni smo da će vas sjajno zagrejati u zimskim noćima uz grickalice i topli napitak.

Potrebni sastojci:

1 ½ kg malog zelenog paradajza
2 glavice crvenog luka
¾ šolje seckanog korijandera ili peršuna
4 ljute feferonke
2 halapeno papričice
Kašika soli
Sok od pola limete ili limuna
Paradajz stavite u veću posudu i prelijte hladnom vodom, da prekrije paradajz. Stavite posudu na šporet da provri na jačoj temperaturi, zatim smanjite i ostavite da krčka desetak minuta. Probodite paradajz viljuškom, ako lagano prolazi, znači da su gotovi. Polovinu paradajza stavite u blender i dodajte polovinu ljutih papričica, korijandera i luka i sve sameljite u pire. Kad ste sve samljeli sos vratite u posudu za kuvanje i sameljite drugu polovinu, sve pomešajte, dodajte so i limunov sok pa sve dobro promešajte i vruće sipajte u tople teglice, ali ne do vrha. Teglice odmah dobro zatvorite i poslažite u veliku posudu, naspite vodu do visine poklopaca i stavite sve na šporet da kuva pet minuta.



Nakon toga skinite šerpu sa šporeta ostavite pet minuta da stane, pa tek onda izvadite teglice iz vode, pažljivo da se ne opečete.

Ostavite da se hlade preko noći na sobnoj temperaturi.

Napomena: u originalnom receptu je korišćena posebna vrsta paradajza tomatillos, ali vi kao zamenu možete koristiti obični zeleni paradajz.

05:20 Share:
About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

0 komentari:

Get updates in your email box
Complete the form below, and we'll send you the best coupons.

Deliver via FeedBurner
Proudly Powered by Blogger.
back to top