Blog Archive

Pokreće Blogger.

četvrtak, 14. svibnja 2015.

FANTAZIJA ČOKOLADNA TORTA SAMO SA 2 SASTOJKA

Posted by Unknown  |  No comments


Jedini recept za cokoladnu tortu koji ce vam ikad trebati. Malo je reci opisati ovu carobnu tortu. Torta je tolko ukusna i lagana, nimalo teska a kosistens ove torte je poput mousse. Meni se tesko zaustaviti samo na jedan komad ove fenomenalne torte. Torta koja se topi u ustima i nestane u trenu. Uverite se sami......:)

Sastojci

Kolac: 310 gr tamna cokolada s 70% posto kakaa
10 jaja ( veci )

 


Glazura: 185 gr tamne cokolade

Priprema

Ukopcati pecnicu da se zagreje na 250 stupnjeva.
 Kalup za torte 20 ili 22 cm ( dublji koji ima prsten/stranice sto se skidaju ) pokriti pek - papirom.
Tajna pripreme ove torte je raditi brzo kada se cokolada otopi i peci kolac na visokoj temperaturi.
Na pari otopite 310 gr cokolade ( ukusna cokolada ).
Istucite cvrst sneg od 10 bjelanaka i trun soli.
Istucite zumanjke u pjenastu masu pa pazljivo ih dodati u rastopljenu cokoladu. Dodajte nekoliko zlica snega od bjelanka pa malo promesajte a zatim brzo i pazljivo dodajte ostatak snega, dok smesa ne postane poput sufle. Nemojte previse mesati
Pecite 8 minuta i nikako duze.
Pecenu tortu prvo ohladite u kalupu na sobnoj temperaturi 30 minuta a zatim stavite u hladnjak/frizider preko noci ili najmanje 12 sati.

 


Tortu okrenite na tanjir za posluzivanje i prelijte tankim slojem cokoladnog preliva, koji ste dobili od 185 gr tamne cokolade.
Tortu ostavite 5 nibuta u frizider.
Prije posluzivanja ostar slasticarski noz umocite u toplu vodu i secite lagano tortu.

03:12 Share:
About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

0 komentari:

Get updates in your email box
Complete the form below, and we'll send you the best coupons.

Deliver via FeedBurner
Proudly Powered by Blogger.
back to top