Blog Archive

Pokreće Blogger.

utorak, 12. svibnja 2015.

BOUNTY TORTA - TORTA JE POKUPILA SVE POHVALE TAKO DA JE TOPLO PREPORUČUJEM!

Posted by Unknown  |  No comments


Sastojci:
    Za koru:
     10 belanaca
     prstohvat soli
     10 kašika šećera
     3 ravne kašike oštrog brašna
     1 kašičica praška za pecivo
     150 g kokosa
    Za preliv kore:
     100 ml mleka
    Za krem:
     10 žumanaca
     100 g šećera
     1 vanilin šećer
     150 g crne čokolade
     150 g mlečne čokolade
     50 ml mleka
     125 g margarina
     100 ml slatke pavlake


      Za ganache glazuru od bele čokolade:
     100 g bele čokolade
     50 ml slatke pavlake
Priprema:

   Kora

Odvojite belanca od žumanaca. Dodajte belancima prstohvat soli i mutite mikserom postepeno dodavajući šećer, dok ne dobijete sjajan čvrst sneg. U drugoj posudi prethodno sjedinite brašno, prašak za pecivo i kokos, pa vrlo lagano umešajte špatulom u čvrst sneg od belanaca. Rasporedite smesu u veliki pleh od pećnice obložen pek papirom, i stavite da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni, 20 minuta, dok kora lepo ne požuti. Pečenu koru presecite po dužini na tri lente i poprskajte mlekom svugde ravnomerno.

    Krem
Žumanca umutite mikserom sa šećerom i vanilin šećerom u odgovarajućem loncu pa stavite da se kuva na pari, uz stalno mešanje varjačom. Kuvajte dok ne počne da se zgušnjava (15-20 minuta), a potom dodajte obe vrste čokolade izlomljene na kocke i mleko, pa kuvajte još par minuta dok se sve ne otopi i lepo ne sjedini. Krem ohladite do sobne temperature a potom dodajte omekšali margarin i penasto umutite mikserom. Na kraju lagano umešajte i umućenu slatku pavlaku pa sve lepo sjedinite kašikom.
        Ganache glazura
    Otopite belu čokoladu sa slatkom pavlakom na laganoj vatri pa sačekajte da se malo prohladi.


          Filovanje
Prvu koru premažite trećinom krema, stavite drugu koru, opet krem, treća kora i tortu završite kremom. Odozgo premažite glazurom od bele čokolade i ukrasite po želji umućenom slatkom pavlakom ili šlagom.
    Prijatno! :)

08:31 Share:
About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

0 komentari:

Get updates in your email box
Complete the form below, and we'll send you the best coupons.

Deliver via FeedBurner
Proudly Powered by Blogger.
back to top