Blog Archive

Pokreće Blogger.

utorak, 12. svibnja 2015.

Kolač sa maskarpone kremom i jagodama

Posted by Unknown  |  No comments


  Sastojci

Za biskvit:

 3jaja
 100 gšećera
 1 žličicanaribane limunove korice
 75 gPšeničnog oštrog brašna
 1 žličicaPraška za pecivo
 3-4 žliceDžema extra jagoda
Za kremu:


 200 mlslatkog vrhnja
 2 žlicešećera u prahu
 1Vanilin šećer Dolcela By Podravka
 200 gmascarpone sira
Za preljev:

 500 gjagoda ili drugog voća
 2Preljeva za torte
 4 žlicešećera
 500 mlvode
Priprema

Vrijeme pripreme:
70 min
Težina:
Srednje zahtjevno
Za biskvit:

1
Žumanjke odvojite od bjelanjaka koje istucite u čvrsti snijeg.
2
Žumanjke pjenasto izmiješajte sa šećerom i dodajte koricu limuna. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo, pa uz miješanje postepeno dodajte žumanjcima. Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.

  3
Smjesu izlijte u tepsiju (35×23 cm) koju ste prethodno premazali maslacem i posipali brašnom. Smjesu poravnajte i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 25 minuta.
4
Pečeni biskvit još vruć premažite džemom od jagoda i ostavite hladiti.
Za kremu:

1
Slatko vrhnje istucite u šlag, umiješajte šećer u prahu, vanilin šećer i mascarpone.
2

  Kremu nanesite preko ohlađenog biskvita. Preko kreme posložite narezano voće.
Za preljev:

1
Sadržaj vrećice preljeva za torte pomiješajte sa šećerom i 6 žlica vode.
2
Preostalu vodu zagrijte do vrenja, maknite s vatre, ulijte pripremljenu smjesu i miješajući zagrijte do vrenja. Preljev hladite 1 minutu i prelijte pažljivo preko voća.
3
Kolač ohladite i nakon 30 minuta možete ga narezati.
4


Posluživanje

Poslužite ukrašeno voćem ili šlagom.



Savjet

Dio vode za preljev možete zamijeniti crvenim voćnim sokom pa će preljev biti crven.


17:46 Share:
About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

0 komentari:

Get updates in your email box
Complete the form below, and we'll send you the best coupons.

Deliver via FeedBurner
Proudly Powered by Blogger.
back to top