Blog Archive

Pokreće Blogger.

četvrtak, 14. svibnja 2015.

PILEĆI BATACI IZ PEĆNICE

Posted by Unknown  |  No comments

Pileći bataci iz pećnice
Pileci bataci se mogu napraviti na milion nacina. Ovo je jedan meni od omiljenih. Ja jako volim sataras,pa mi je meso u umaku od paprika nesto sto bih mogla jesti svaki dan. Nadam se da ce vam se svidjeti!
Sastojci

7 komada manjih pilecih bataka
1 veca glavica luka
1 veca crvena paprika
1 veca zelena paprika
1 veca mrkva
2 velika paradajza (mogu i zamrznuta)
1 supena kasika paradajz pirea
1 kasicica crvene mljevene paprike

2 supene kasike maslinovog ulja
so,vegeta
Priprema

Dok pripremate sastojke,ukljucite pec na 220C da se zagrije.
Luk isjeckajte na sitno i dodajte ga u malo dublju posudu. Dodajte mu paradajz pire,maslinovo ulje,crvenu mljevenu papriku,so i vegetu. Dobro izmijesajte pa ga ravnomjerno istresite u posudu u kojoj ce se peci.
Mrkvu isijecite na kolutice,paprike na kockice. Izmijesajte,pa ih jednako poredajte po luku.
Ukoliko koristite svjez paradajz,stavite ga u prokuhanu vodu nekih 5-6 minuta. Da mu lakse mozete oguliti kozicu. Isto to vazi i za smrznuti paradajz. Ogulite ga,isijecite na sitno i rasporedite po paprikama i mrkvi.



Batake dobro operite, te i njih dodajte na smjesu. Posolite ih malo odozgo,poklopite (ako nemate poklopac stavite aluminijsku foliju) i stavite da se pece 1 sat u zagrijanu pecnicu na 220C.
Poslije jednog sata otklopite, promijesajte sve, te ponovo poklopite i vratite u pecnicu jos nekih 15 minuta da se pece. Ukoliko volite zapeceno ne stavljajte foliju ili kapak, i pecite jos 10-tak

06:00 Share:
About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

0 komentari:

Get updates in your email box
Complete the form below, and we'll send you the best coupons.

Deliver via FeedBurner
Proudly Powered by Blogger.
back to top