Blog Archive

Pokreće Blogger.

subota, 29. kolovoza 2015.

Torta od kokosa i vanile

Posted by Donosimo  |  No comments

Za sve ljubitelje kokosa i poslastica sličnim rafaelu ovo će biti pravi izbor. U ovom slučaju kora je od kakaa ali vi možete je napraviti i od keksa ili žuti biskvit od jaja, piškote…

torta od kokosa

Sastojci za koru:

6 jaja
6 kašike šećera
2 kašike kakaa
4 kašike brašna
1/2 praška za pecivo


Krem I:

4 belanca
10 kašika šećera
250gr kokosa
Krem II:

200ml mleka
1 puding od vanile
4 žumanca
ekstrat vanile
4 kašike šećera
200gr margarina
Odgore:  250ml slatke pavlake


Priprema:

Ulupajte belanca sa šećerom pa dodajte žumanca i na kraju brašno i kakao, pa sjedinite žicom za mućenje ili varjačom. Istresite sve u pleh i pecite na 180 stepeni 20 – 25 minuta.

Ulupajte belanca i šećer pa stavite na paru da se kuva. Kad se malo zgusnulo skinite sa vatre i dodajte kokos. Promešajte i ostavite da odstoji i hladi se, a kakos će nabubriti.

Pomešajte žumanca sa šećerom, dodajte ekstrat vanile. Žicom razmutite puding sa mlekom pa dodajte žumanca i stavite na vatru da se skuva. Kad se zgusne skinite i ostavite da se ohladi. Ulupajte margarin penasto pa dodajte ohladjenom kremu.

Filovanje: kora pa beli krem od kokosa pa vanila krem. Ulupajte slatku pavlaku pa je nanesite preko vanila krema. Ostavite tortu od kokosa u frižider par sati pa onda poslužite.

http://brzikolaci.com

04:33 Share:
About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

0 komentari:

Get updates in your email box
Complete the form below, and we'll send you the best coupons.

Deliver via FeedBurner
Proudly Powered by Blogger.
back to top