Blog Archive

Pokreće Blogger.

ponedjeljak, 31. kolovoza 2015.

DEEP DISH PIZZA CHICAGO STYLE! 30 MINUTA I ONA JE NA STOLU SPREMNA ZA VAŠA NEPCA :D

Posted by Donosimo  |  No comments



Na ovaj recept nas je dovela ljubav♥ ♥ .prema pizzi i prema Chicagu.. pa hajde mama pravi...
SASTOJCI
tijesto
1/2 kg brašna za dizano tijesto
1 vrećicu(7g) suhog kvasca
1 žličica soli
mlake vode
prstohvat šećera

UMAK
2 žlice maslinovog ulja
2 češnja češnjaka
2 dcl umaka od rajčice
1 glavica crvenog luka

 
1 žličica bosiljka
1 žličica oringana
1 žličica soli
1 žličica šećera
2 žlice crnog vina

PUNJENJE
200g Talijanske salame ( šunke za pizzu)
100g kulena ( kobasice)
200g gljiva
1 glavica luka
1 zelena paprika
1 parmezan
200g mozzarele
200g gaude
1 žlica kukuruza

PRIPREMA
1.
Tijesto za pizzu
2.
Možete raditi kako inače radite.Ovako ja radim..
Suhi kvasac pomiješati s malo šećera i brašna i malo tople vode.
Staviti da se kvasac digne (10min)
Brašno prosijte u posudu dodajte sol i uzašli kvasac i toplu vodu, toliko tople vode da umiješate glatko tijesto

 
Prekrijte toplom krpom i stavite na toplo mjesto 30 minuta.
3.
Umak
4.
Luk i češnjak sitno nasjeckajte i propirjajte na ulju.
Dodajte umak od rajčice, sve začine i vino.
5.
Postupak:
6.
Kad je tijesto gotovo, podijelite na jedan veći dio, i jedan manji.
Uzmite kalup za torte (26cm i veći) ili neku veću posudu za pečenje s visokim rubom
Veći dio tijesta, stavite preko kalupa i oblikujte ga po kalupu, neka malo tijesta izlazi preko.
7.
Na dno tijesta stavite pola umaka.
Na umak posložite pola punjenja. Punjenje možete izrezati na kockice, a možete jednostavno slagati, na vrh stavite sir i  parmezan.
8.
Drugi dio tijesta razvucite (tanje) na širinu kalupa,
9.
i staviite preko prve polovice punjenja
10.
spojite vanjski rub doljnjeg tijesta sa drugim tijestom, tako da ostane malo viši rub,
11.
Zagrijte pećnicu na 200¨i stavite prvi dio peći 25 minuta.
Nakon toga izvadite pizzu i stavite drugi dio umaka i drugi dio punjenja, gore posložite sir i parmezan i pecite još 10 minuta ( dok površina ne postanezlatno smeđa)
12.
Kad se ispeće skinite kalup i pustite da malo odstoji.
Tada režite na kriške.

Posluživanje
Puniti možete s onim što imate i volite, ja sam pokušala pratiti recept koji je bio na netu. Malo sam bila skeptična da će to biti dosta za nas četvero, ali bilo je, jer je pizza vrlo zasitna i jako ukusna, znam da odsada pravim pizzu samo na ovaj način… Chichago zna…. sada znam i ja .. a možete i vi…mmmmm

http://www.coolinarika.com/

02:10 Share:
About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

0 komentari:

Get updates in your email box
Complete the form below, and we'll send you the best coupons.

Deliver via FeedBurner
Proudly Powered by Blogger.
back to top