Sta reci nego napravite i navalite hahaha
SASTOJCI
960 g krompira (na cetvrtine isjecenih)
2 sargarepe (na kolutove,140 g)
1 luk (100 g)
100 g isjeckanog paradajza
2 velike kasike ulja
vegeta,tymijan
crvena paprika,persun….
1 velika kasika paradajz pirea
250 ml vrele vode
280 g graska (iz hladnjaka,ili konzerva)
150 ml mljeka
ZA PREKO
sir po zelji
PRIPREMA
1.
U vecu serpu zagrijati ulje, proprziti luk zajedno sa paradajzom i sargarepom, dodati krompirice, paradajz pire, zaciniti sa vegetom i zacinima po zelji, mjesati da se malo zapece, pa dodati vrelu vodu, dobro izmjesati da baci koji kljuc, tako otprilike nekih 15 minuta.Sad dodati grasak, opet izmjesati, pa dodati mljeko, isjeckani persun i malo timyjana, probati jeli slano, dodati jos
zacine.Maci sa sporeta.
2.
Ukljuciti rernu na 200’°C.
3.
Pripremiti posudu u kojoj ce se krompirici peci.Izruciti smjesu koja se krckala, prekriti folijom i staviti da se pece.Nakon 20 minuta maci foliju, posuti sa sirom po zelji i zapeci toliko dok krompirici ne budu peceni.
Posluživanje
U smjesu kad izrucite da se pece mozete dodati koji cevapcic ispod krompirica, bude mnogo ukusno :)
http://www.coolinarika.com/
subota, 29. kolovoza 2015.
SOCNI KROMPIRICI! NAS DANASNJI RUCAK,MNOGO UKUSNI I SOCNI,OD NJIH SU SAMO OSTALI PRAZNI TANJIRICI…
Posted by Donosimo |  1 comment
00:28
Share:
About Naveed Iqbal
Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.
pooop
gf
Pravila vise puta po receptu i uvek je odlicno.Hvala za recept.
OdgovoriIzbriši