Blog Archive

Pokreće Blogger.

ponedjeljak, 31. kolovoza 2015.

JABUKOVAČA PO STAROM RECEPTU

Posted by Donosimo  |  No comments



abuka sadrži i do 90% vode, u kojoj su otopljene različite tvari te prolazi kroz želudac u roku od 15-20 minuta.

SASTOJCI
500 gr kora za pite
1 kg jabuka
2 jaja
250 gr grožđica
pola praška za pecivo
kašikica cimeta
125 gr margarina
4 kašike griza
1/3 margarina
3 kašike ulja


 

Agda
4 šoljice šećera
5 šoljica vode
2 vanilin šećera


 

PRIPREMA
1. Jabuke narendati. Umutiti jaja, griz i prašak za pecivo. Smjesu dodati jabukama i dobro umijesiti. Rastopiti margarin.
2. Staviti jednu koru, premazati je margarinom, po njoj staviti drugu koru. Na početak kore staviti fil od jabuka i dobro čvsto uviti.
3. Ponavljati postupak dok se ne potroše kore i fil. Rolnice izrezati prije pečenja.
4. Rastopiti 1/3 margarina i 3 kašike ulja i preliti jabukovaču prije stavljanja u rernu.
5. Agda: Vodu i šećer ukuhati i dodati vanilin šećer.
6. Jabukovaču peći 30 minuta na 250 stepeni.
7. Hladnu agdu preliti po vrućoj jabukovači.

Izvor: coolinarika.com

02:14 Share:
About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

0 komentari:

Get updates in your email box
Complete the form below, and we'll send you the best coupons.

Deliver via FeedBurner
Proudly Powered by Blogger.
back to top