Blog Archive

Pokreće Blogger.

ponedjeljak, 31. kolovoza 2015.

LAGANI KOLAČ BEZ PEČENJA SAY CHEESE

Posted by Donosimo  |  No comments



Sastojci

    podloga
     150 g keksa
     90 g maslaca
     žlica soka od naranče
    krema
     500 g svježeg sira
     par kapi arome vanilije

       vrećica vanilija šećer
     80 g šećera u prahu
     300 ml vrhnja za šlag
     vrećica želatine
     2 žlice soka od limuna
     200 g šumskog voća
     40 g šećera u prahu
    još
     200 ml vrhnja za šlag

Priprema

    Kekse sameljite, dodajte im omekšani maslac i žlicu soka od naranče, rukama sjedinite da dobijete mrvičastu smjesu. Smjesu utisnite u kalup promjera 24 cm.
    Sir neka bude sobne temperature, stavite ga u veću posudu, dodajte mu aromu vanilije, vaniliju šećer i šećer u prahu, sve dobro izmiješajte.
    Istucite vrhnje za šlag pa ga umiješajte u smjesu od sira.
    Želatinu pripremite prema uputama na vrećici, pa je umiješajte u kremu.

      Ako koristite zaleđeno šumsko voće, stavite ga u cjedilo da se odmrzne i da se ocijedi suvišna tekućina. Prebacite u zdjelu i usitnite štapnim mikserom. Potom voće propasirajte kroz cjedilo da se riješite sitnih koštica. U protisnuto voće umiješajte 40 g šećera u prahu.

    Podijelite kremu na dva dijela. U jedan dio dodajte dvije žlice soka od limuna, a u drugi dio voće.
    Na podlogu namažite kremu od limunom, na nju lagano rasporedite kremu od šumskog voća.
    Istucite 2 dcl vrhnja za šlag, te premažite po kremi od šumskog voća.

Posluživanje
Ja sam koristila svježi sir od Vindije, on je dosta mekši i kremastiji od ostalih svježih sireva koje sam probala, tako da je moja preporuka da pravite ovu tortu s tim sirom ili nekim sličnim
Izvor.  www.coolinarika.com

14:11 Share:
About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

0 komentari:

Get updates in your email box
Complete the form below, and we'll send you the best coupons.

Deliver via FeedBurner
Proudly Powered by Blogger.
back to top