Blog Archive

Pokreće Blogger.

srijeda, 25. ožujka 2015.

Trilece (Tres Leches)

Posted by Unknown  |  No comments




Sastojci

 
Broj osoba:
10 osoba
 6jaja
 300 grsekera
 2 kesicevanilin secer
 400 grbrasna
 1 pak.prasak za pecivo
 zapreliv
 500 mlslatke pavlake (hopla) ili kondenzovanog mleka iz konzerve
 2 lpunomasnog mleka
 300 grmleko u prah
Priprema

 
Vrijeme pripreme:
60 min
Težina:
Jednostavno
1
Umutite jaja kao za tortu postepeno dodajuci secer.

2
Postepeno dodavati brasno, koje je vec pomesano sa praskom za pecivo, i zicom lagano, ali dobro promesati da ne ostenu grudvice.



3
Kad je smesa postala kompaktna, usuti u pleh pokriven pek papirom i peci u zagrejanoj rerni na 200 st. C , dok porumeni (proba cackalicom pokazace kad je pecena).

4
Kad je ispeceno testo,izvadi se iz pleha, odstrani se pek papir i ostavi da se ohladi.

5
U pleh u kome je peceno testo, staviti pavlaku, pa vratiti testo i ostaviti desetak minuta da se upije.



6
Mleko u prah staviti u pola litra mleka i dobro promesati, da se smesa ujednaci. Ostalo mleko zagrevati na vatru, pa cim se zagrije staviti sa strane i dodati smesu sa mlekom u prahu.Dobro promesati.

7
Ispeceno testo preliti mlekom i ostaviti da se ohladi. Cuvati u frizideru.

Posluživanje

Trilece je veoma ukusna ako se prelije sa karamel kremom ili pustute masti na volji.

17:29 Share:
About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

0 komentari:

Get updates in your email box
Complete the form below, and we'll send you the best coupons.

Deliver via FeedBurner
Proudly Powered by Blogger.
back to top