Blog Archive

Pokreće Blogger.

srijeda, 18. ožujka 2015.

ALERGIČAN SAM NA GRINJE, OVČIJU VUNU, KONJSKU STRUNU, POLEN I KOROV BILJA: IMA LI LIJEKA?!

Posted by Unknown  |  No comments



Alergičan sam na grinje, ovčiju vunu, konjsku strunu, polen i korov bilja. Smijem li jesti med i na koji način da olakšam život sa ovim alergijama? Tufik K.
Na ovim stranicama odgovaramo našim čitateljima koji su zatražili pomoć ili savjet. Vjerujemo da će savjeti naših najpoznatijih travara, duhovnih iscjelitelja, bioenergičara... biti od koristi. Zbog velikog broja pitanja, molimo naše čitatelje za strpljenje. Odgovore objavljujemo redoslijedom prispijeća vaših pitanja

Borba sa alergijama uglavnom traje cijelog života!?

? Alergičan sam na grinje, ovčiju vunu, konjsku strunu, polen i korov bilja. Smijem li jesti med i na koji način da olakšam život sa ovim alergijama? Tufik K.

RIJEČ FITOTERAPEUTA

Kopriva, kineziterapija i zdrava ishrana

Adem Ahmičević, narodni travar i kineziterapeut: Alergije je moguće izliječiti fitoterapijom, kineziterapijom i zdravom hranom. U okviru zdrave hrane med ne zauzima glavno mjesto. Pacijenti sa alergijama mogu jesti med, ali u jako malim količinima.

Za liječenje ovih alergija preporučujem da se u što većim količinama pije čaj od koprive ili, još bolje, čajna mješavina koprive i kunice. Od velike pomoći će biti i kineziološki tretman tačaka za alergiju na tijelu. Važno je desetak dana tretman sporovoditi kod stručnog lica, a poslije, tretmane možete obavljati sami, i to po potrebi, tj. u slučaju pada imuniteta.

Ako je pacijent dosljedan terapiji, za 5-6 mjeseci alergije mogu postati prošlost.

RIJEČ BIOENERGIČARA

Potpuno izlječenje nije moguće, ali je moguće ublažiti simptome za 50 %

Ahmed Srabović, bioenergičar: Potpuno izlječenje alergija nije moguće, ali je moguće značajno ublažiti simptome. Tretman alergija obuhvata bioenergetske terapije, ali i unošenje prirodnog kalcija u organizam.

Kalcij treba konzumirati zajedno sa kiselim vitaminom C, bez kojeg se kalcijum sam ne može razgraditi. Savjetujem jedan recept koji se upotrabljava hiljadam godina, a nije stran ni u konvencionalnoj medicini. Priprema se ujutru za nevečer, i obratno. Uzeti jedno jaje i staviti ga u 2 dcl vode. U istu vodu iscijediti i jedan veći limun (tj. kiseli vitamin C). Ovaj napitak uzimati ujutru i navečer.

Da obrazložim - ljuska jajeta je, naime, stopostotni prirodni kalcij. Ljuska u vodi sa limunovim sokom potpuno omekška, drugim riječima govoreći, kalcij se uz pomoć limunske kiseline (C vitamina) potpuno razgrađuje i kao takav prihvatljiv je za ljudski organizam.

Uz ovaj napitak i bioenergiju postiže se poboljšanje stanja organizma “napadnutog” alergijama. Terapija na biljnoj bazi ne dolazi u obzir! Ukoliko pacijent troši terapiju koju mu je propisao ljekar, ne smije sa istom prestati, već koristiti je paralelno sa alternativnom. Poptuno izlječenje nije moguće jer je alergija autoimunog karaktera, ali moguće je poboljšati kvalitetu života, te simptome alergije ublažiti za 50 % ili više.

RIJEČ KRISTALOTERAPIJE

Gorski kristali i propolis

Vlasta Jašćur, kristaloterapeuta: Kod alergija pomažu kristali aventurin, peridot, jantar. Korisno je aventurin staviti u čašu vode (svaki dan, ujutru) i ostaviti pola sata da odstoji. Poslije vodu popiti. U tu svrhu može poslužiti i gorski kristal. Koristi se kao i aventuri. Uzimaju se kristal ili dva i ostavljaju 24 sata da odstoje u litri vode. Blagotvorno djeluju na imunitet, što je ovdje jako važno. Alergije, naime, izaziva pad imuniteta. Tad je organizam oslabljen i prilježljiv na alergene. Tečnost se pije natašte, najbolje i sa nekoliko kapi propolisa (10 kapi na 2 dcl).

Med se može konzumirati kod alergija, kao i propolis. Propolis je posebno koristan, jer djeluje antibakterijski. Čak je i preporučljivo da se konzumiraju pčelinji proizvodi, osim ako je osoba alergična na njih! Organizam se može osnažiti i bioenergijom.

Dakle, alternativna medicina može dati izvrsne rezultate u liječenju alergija, s tim da smatram da se fitoterapija i homeopatija mogu samo preventivno koristiti. Najbolje je povjerenje pokloniti kristaloterapiji, bioenergiji i pčelinjim proizvodima.

RIJEČ KONVENCIONALNE MEDICINE

Doživotna borba

Prof. dr. sci. med. Zehra Dizdarević, pulmolog i alergolog: Oficijelna medicina je jasna u stavu da je potpuno izlječenje alergija, nažalost, nemoguće. Borba sa alergijama je doživotna, ali postoje lijekovi koji tu borbu olakšavaju. No, da bi se simptomi alergija što više neutralizirali, odnosno ublažili, neophodno je strogo se pridržavati terapija i ljekarskih uputa. Na koncu, lijekovi za alergije su ti koji sprječavaju da ne dođe do kliničkih manifestacija.

SAVJET PLUS

Prirodni anti-histamin

Histamin izaziva alergijsku reakciju. Zbog toga klasični lijekovi za alergiju sadrže hemijski anti-histamin, koji neutralizira alergijske reakcije. U prirodi postoji biljka, koja sadrži prirodni anti-histamin. To je Nigella sativa, ili crni kumin. Kalinji, ulje crnog kumina, je jedan od najboljih lijekova za alergiju. Kalinji istog trena ublažava alergijske simptome, a njegovo kontinuirano korištenje sprječava nastanak alergije. Crni kumin također sprječava bronhospazme, zbog toga je efikasan i u liječenju astme. Prije upotrebe, posavjetujte se sa svojim alergologom.

11:22 Share:
About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

0 komentari:

Get updates in your email box
Complete the form below, and we'll send you the best coupons.

Deliver via FeedBurner
Proudly Powered by Blogger.
back to top