SASTOJCI
ZA BISKVIT
- 4 kom. jaja
- 5 šoljica šećera
- 5 šoljica ulja
- 5 šoljica mlijeka
- 3 šoljice oraha
- 5 šoljica brašna
- 1 kom. praska za pecivo Dolcela
- 2-3 kašičice kakaa
ZA FIL (mozete koristiti i ovaj fil)
- 3kom. kreme za torte od vanilije Dolcela
- 300ml mlijeka
ZA UKRAŠAVANJE
- 100g mliječne čokolade
- 50g kokosovog brašna
-
Priprema
- Odvojit žumanca od bjelanaca, a belance pjenasto izmiješati i zatim dodati žumanca sa šećerom.
- U tu smjesu dodati mlijeko, ulje, brašno i prašak za pecivo. Sve dobro promiješati i staviti da se peče.
- Kad se biskvit ispeče, ohladiti ga i okruglom čašom oblikovati i vaditi krugove.
- U mlijeko dodati šećer i brašno i staviti da se kuha. Kad se smjesa zgusne, staviti na hladno mjesto da se ohladi. U tako ohlađenu masu dodati margarin i izmiksati dok se ne dobije ujednačena smjesa.
- Ako vam je ovaj fil komplikovan, umjesto njega možete koristiti običnu kremu za torte
- Kremom koju ste pripremili premazati biskvit, pa ih spajati.
- Gotove ahmedije uvaljati sa strane u kokos, a odozgo preliti otopljenom čokoladom.
Priprema
- Odvojit žumanca od bjelanaca, a belance pjenasto izmiješati i zatim dodati žumanca sa šećerom.
- U tu smjesu dodati mlijeko, ulje, brašno i prašak za pecivo. Sve dobro promiješati i staviti da se peče.
- Kad se biskvit ispeče, ohladiti ga i okruglom čašom oblikovati i vaditi krugove.
- U mlijeko dodati šećer i brašno i staviti da se kuha. Kad se smjesa zgusne, staviti na hladno mjesto da se ohladi. U tako ohlađenu masu dodati margarin i izmiksati dok se ne dobije ujednačena smjesa.
- Ako vam je ovaj fil komplikovan, umjesto njega možete koristiti običnu kremu za torte
- Kremom koju ste pripremili premazati biskvit, pa ih spajati.
- Gotove ahmedije uvaljati sa strane u kokos, a odozgo preliti otopljenom čokoladom.
12:24
Share:
0 komentari: