Pokreće Blogger.

petak, 3. travnja 2015.

EVO ŠTA SVE MOŽETE USPJEŠNO DA IZLIJEČITE KUPUSOM: MALOKRVNOST, ČIR NA ŽELUCU...

Posted by Unknown  |  No comments




Kupus sladak, kiseo, kao salata, glavno jelo ili dodatak, sa mesom ili bez njega, pored pasulja i krompira osnova je naše kuhinje. A na našim područjima koristi se i kao hrana i kao lijek.

Pored toga što ima samo 40 kalorija u 100 grama, kupus sadrži znatne količine fosfora, kalcijuma, kalijuma i sumpora, gvožđa, bakra, cinka i magnezijuma. A posebno je bogat vitaminom C, ali i vitaminima A, B1, B2, PP i K. Evo šta sve može uspješno da izliječi:

Malokrvnost

Kupus je bogat mineralnim solima, vitaminima i hlorofilom pa se preporučuje malokrvnim osobama koje bi trebalo da ga jedu sirovog ili kuvanog na pari. Bilo bi dobro da tokom dana popiju po dvije čaše iscijeđenog soka od kupusa.

Čir na želucu

Tri nepune čaše soka od svježeg kupusa na dan dobar su lijek za čireve na želucu. Liječenje se sprovodi do ozdravljenja i naravno, uz konsultacije sa kompetentnim osobama.

Mamurluk

Može se suzbiti nakon uzimanja dvije velike kašike sirupa od crvenoga kupusa. Sirup možete napraviti tako što ćete soku od kupusa dodati jednaku količinu šećera i kuvati na pari dok se ne zgusne.

Kašalj

Sirup od crvenoga kupusa smiruje kašalj. Za sirup je potrebno da sitno narendate glavicu crvenog kupusa, dobro izgnječite i procijedite, a zatim blago ugrijete na oko 45 do 50 stepeni i dodate tri-četiri supene kašike meda i dva decilitara već pripremljenog čaja od sljeza. Blago pomiješajte smjesu drvenom kašikom. Kada se masa sjedini, prirodno ohladiti i sipati u tamnu flašu i držati na hladnom. Nekoliko puta dnevno popiti jednu supenu kašiku.

Otok i akne

Ukoliko se udarite otok i modrice možete da uklonite uz pomoć starog lijeka. Dovoljno je da dva lista kupusa postavite na udareno mjesto. Akne, lišajevi i neke vrste ekcema ublažavaju se oblogama od listova ili losionom od soka svježeg kupusa.


aura.ba

17:40 Share:
About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

0 komentari:

Get updates in your email box
Complete the form below, and we'll send you the best coupons.

Deliver via FeedBurner
Proudly Powered by Blogger.
back to top