Pokreće Blogger.

petak, 3. travnja 2015.

Morate kušati: Juha koja je i 100 puta učinkovitija od antibiotika

Posted by Unknown  |  No comments





Iako se medicina konstantno razvija, ljudi se sve više okreću prirodi. Antibiotici i drugi lijekovi  ne pale uvijek jer su virusi i bakterije iz dana u dan otporniji i jači.

Ono što je super kod bijelog luka jest to što na njega ne utječu mutiranja, promjene i novi virusi - on se uspješno bori sa svim "pridošlicama". To se događa zbog kemikalije "alicin" koja dokazano snižava kolesterol i krvni tlak i sprječava začepljenje krvnih žila.

 
Jedno istraživanje Sveučilišta u Washingtonu pokazalo je da je bijeli luk i do 100 puta učinkovitiji od dva najpopularnija antibiotika u borbi protiv bolesti, koje izaziva bakterija koja je najčešće odgovorna za bolesti koje se prenose hranom.


Kada zgnječite češanj bijelog luka oslobađa se alicin koji zajedno s drugim sastojcima ubija štetne organizme poput virusa i bakterija koji izazivaju prehlade, gripu, uhobolju, itd. A najbolje je to da ne nanosi štetu organizmu.

Mi vam donosimo recept za ljekovitu juhu od bijelog luka:

50-ak češnjeva bijelog luka (oko 5 glavica), očišćenih i oguljenih

2 žlice maslaca

2 žlice maslinovog ulja

2 veća crvena luka, nasjeckana

1 žlica nasjeckane svježe majčine dušice

6 šalica (od 250 ml) pileće bistre juha (temeljac)

1 svežanj svježeg začinskog bilja – peršin, majčina dušica, lovorov list (možete upotrijebiti i sušene začine)

3 šalice starog kruha narezanog u kockice

1 šalica masnijeg vrhnja

1. Zagrijte peć na 180C. Odsjecite vrhove (1/3) glavica bijelog luka. Tako pripremljen bijeli luk polijte maslinovim uljem i umotajte u aluminijsku foliju. Pecite u pećnici 90 minuta. Ostavite da se ohlade.

 

2. Za to vrijeme zagrijte 2 žlice maslinovog ulja i maslac u loncu na srednjoj temperaturi. Dinstajte crveni luk nekih 10-ak minuta. Istisnite pečeni ohlađeni bijeli luk iz omota i ubacite ga u dinstani crveni luk. Izmješajte, dodajte nasjeckanu majčinu dušicu, temeljac i ubacite svežanj svježeg začinskog bilja (ili koristite manje sušenog).

3. Smanjite temperaturu, dodajte komadiće kruha i ostavite sve da krčka 5 minuta dok kruh ne omekša.

4. Izvadite svežanj začinskih biljaka pa dobijenu juhu miksajte u blenderu dok ne dobijete polu-kremstu smjesu. Vratite u lonac pa stavite obično vrhnje ili vrhnje za kuhanje

Posolite i popaprite po želji

17:48 Share:
About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

0 komentari:

Get updates in your email box
Complete the form below, and we'll send you the best coupons.

Deliver via FeedBurner
Proudly Powered by Blogger.
back to top