još ako imate domaća jaja koja će kremici dati intenzivniju žutu boju, evo vam i dekorativnog kolača (moja jaja su bila kupovna pa su zato i blijeda)!
SASTOJCI
Tamni dio
15o gr mljevenoga keksa
75 gr šećera u prahu
75 gr naribane čokolade za kuhanje
1 dcl kuhane i ohlađene crne kave
malo ruma (ako volite, ja stavim dvije žlice)
BIJELI DIO
75 gr kokosa
75 gr maslaca ili margarina
75 gr šećera u prahu
Žuti dio
2 tvrdo kuhana žumanjka
60 gr maslaca ili margarina
40 gr šećera u prahu (ako volite slađe dodajte više)
PRIPREMA
1.
Izmiješaj dobro sastojke za bijeli i crni dio.
2.
Između dva papira za pečenje razvaljaj prvo tamnu, a zatim na nju i bijelu smjesu.
3.
Žumanjke tvrdo skuhaj, izdrobi i dobro izmiješaj s maslacem i šećerom u prahu.
4.
Kremu razmaži po bijeloj smjesi.
5.
Pomoću papira zamotaj roladu i ostavi na hladnom da se dobro stegne.
Posluživanje
Možete i zamrznuti i smrznutu rezati oštrim nožem kada vam zatreba. Ovo je smjesa za jednu roladu. O veličini žumanjaka ovisi i količina maslaca i šećera u prahu, ovo je okvirno za dva srednja žumanjka.
http://www.coolinarika.com/
ponedjeljak, 14. rujna 2015.
TROBOJNA ROLADA OD KOKOSA! FINA, JEDNOSTAVNA I BRZA,A OPET POMALO KREMASTA ROLADICA….
Posted by Donosimo |  No comments
16:58
Share:

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.
pooop
gf
0 komentari: